OS X Lion

OS X Lion 10.7.5

Achterhaald besturingssysteem voor Apple-computers

VOOR

 • Leent elementen van iOS (iPhone/iPad)
 • Launchpad voor snelle toegang tot apps
 • Nieuwe multi-touch mogelijkheden
 • Volledig scherm-modus
 • Updates vanuit Mac App Store

TEGEN

 • Geen support voor PPC-Macs
 • Updaten niet mogelijk onder 10.6.8
 • Launchpad niet veel handiger dan Dock

Excellent
9

Onderstaande recensie gaat over OS X Lion. Dit besturingssysteem wordt inmiddels niet meer aangeboden op de website van Apple. Wij raden je aan om je Mac te updaten naar OS X 10.8, ook wel Mountain Lion.

OS X Lion is versie 10.7 van het besturingssysteem voor Mac. De opvolger van Mac OS X Snow Leopard (10.6) bevat -volgens ontwikkelaar Apple- meer dan 250 verbeteringen en vernieuwingen.

Veel van de wijzingen in OS X Lion zijn klein en lenen elementen van iOS, oftewel het besturingssysteem voor iPhone & iPad. Je geniet nu ook van 'multi-touch' vegen en tikken zoals je dat gewend bent op de mobiele apparaten; hiervoor heb je wel een 'trackpad' nodig. Op MacBook Pro laptops vind je zo'n geavanceerd muisvlak, maar trackpads zijn ook los te koop.

OS X Lion bevat enkele andere vernieuwingen die zeker een vermelding verdienen. Zo is het zogenaamde 'LaunchPad' vanaf nu de thuisbasis van je Mac. Dit menu verschaft toegang tot apps op dezelfde manier als op een iPhone, met mooie pictogrammen geordend over het hele scherm. Daarnaast wissel je in OS X Lion tussen applicaties via het 'Mission Control' menu, een mix van de oude Exposé, Dashboard en Spaces functies. Verder is het eindelijk mogelijk om alle applicaties over het volledige scherm te openen.

Het is in ieder geval duidelijk dat Apple met OS X Lion veel energie stopt in het synchroniseren van platforms. Zoals bij iPhone en iPad, update je het Mac OS X besturingssysteem vanaf nu via 'de cloud'. Je hebt dus geen dvd'tje meer nodig om de software te installeren: OS X Lion haal je op in de Mac App Store, net als 'normale' applicaties. Voorwaarde voor de upgrade naar OS X Lion is trouwens wel dat je momenteel versie 10.6.8 op je systeem hebt staan; oudere versies zijn helaas niet updatebaar.

OS X Lion is een indrukwekkend besturingssysteem dat de Mac verenigt met de iOS-experience van Apple's mobiele apparaten. Gebruik je geen iPad, iPhone of iPod, dan is het wellicht even wennen.

Meeste downloads Utilities & Tools voor Mac

Meer
OS X Lion

Download

OS X Lion 10.7.5

Beoordelingen about OS X Lion

 • door Anonymous

  stuk minder.
  Heb nu een aantal maanden een 27 inch imac met Lion, maar ben niet tevreden over Lion. veel dingen...   Meer